Søketips — og litt om opplasting av bilder

Hvordan du søker i denne sonen, kommer litt an på hva du er ute etter.

Hvis du bare vil vite noe om en bestemt stasjon, er det enkleste faktisk å bruke søkefeltet til høyre på sonens forside.

Er du fortrolig med navnene på jernbanestrekningene, finner du dem i bannerfeltet øverst på hver side. For disse har vi oppslagssider med pekere til bilder av stasjoner langs banestrekningene — eventuelt med forklarende tekst. Alle stasjonsbilder som legges ut i sonen, blir manuelt lagt inn i disse oversiktene. Ser du etter en banestrekning som du ikke finner navnet på her, kan prøve søkefeltet, i tilfelle det finnes noe om den i et annet oppslag.

Det skilles mellom banestrekninger som er i drift (men ikke nødvendigvis har persontrafikk), og nedlagte strekninger. I sistnevnte kategori har vi brukt rød farge på linker til banestrekninger der det kjøres museumstog eller dresin.

Nederste rad i bannerfeltet har forskjellige temaoverskrifter som er mer eller mindre selvforklarende. Noen av disse gjelder album med bilder. Bilder som lastes opp i sonen, bør legges i album (dersom publiseringsformen er bilde og ikke innlegg). Albumene er tematiske. Det er spesielt viktig å velge riktig temaalbum dersom bildet ikke er av en stasjonsbygning, men f.eks. en planovergang, en jernbanebro eller en type togsett. Ellers kan det bli vanskelig å finne igjen bildet etter en stund. Er du ny, kan det være lurt å gå til siden med alle album for å finne ut hvilke album som finnes. Vi minner også om at det er mulig å tagge bilder og innlegg med stikkord, noe som kan gjøre det lettere å finne dem senere ved hjelp av søkefunksjonen eller googling. Det er også fint om du plasserer bildet på kartet.

Se også Om publisering av bilder.

Spør gjerne en av vertene hvis det er noe du lurer på.

Vist 638 ganger.
Annonse