Skotselv stasjon

Skotselven stasjon (Skotselv fra 1922) åpnet med Randsfjordbanen til Vikersund i 1866, og som vanlig for strekningen har den stasjonsbygning tegnet av Georg Bull. Det finnes også et godshus. Særlig mye mer er det ikke å fortelle fra historien, utover at stasjonen etterhvert har blitt fjernstyrt og ubetjent og mistet persontrafikken. Bare ett av de to gjennomgående sporene her har betongsviller, og det er ellers et buttspor som sikkert ble brukt i gamle dager, men som later til å være mer til pynt nå. Det er Bergensbanens tog som kjører forbi her, men de stopper altså ikke.

Googling graver frem enkelte nyhetssaker, men de har ikke så mye med selve stasjonen å gjøre: Det var en hestepåkjørsel i nærheten i 2000, en lokomotivbrann i 2000, et steinras i 2004 og et tre over linjen i 2011. Ellers står det lite om hva stasjonen brukes til. Den er ikke rapportert solgt i «Banedata 2004», men er heller ikke å finne hos Rom eiendom. Derimot har noen registret en lite besøkt Facebook-side for stasjonen.

Skotselv stasjon er 79,78 km fra Oslo V (via Spikkestad) og 17,1 moh. Det finnes oppslag om den hos Norsk jernbaneklubb (som også viser stasjonsbygningen med andre farger enn dagens) og Jernbane.net.

Vist 371 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Jobbet mye på Skotselv på 70 åra. Det gikk daglig godstog mellom Skotselv og Geithus. Det ble fraktet flis fra Skotselv cellulose til Katfoss. Skotselv- Kippen. Skotselv hadde ikke innkjørssignal, så der måtte det stå en i hver ende med flagg ved kryssninger. Det var gods-hus, men Bergenstoget stoppet ikke.
5354-5353 hette godstogene som gikk mellom Hønefoss og Drammen så vidt jeg husker. De skiftet på alle stasjoner den gang,

Annonse

Nye bilder