Burud stasjon

Burud stasjon på Randsfjordbanen åpnet den 25. februar 1875, noen år senere enn banen som sådan. Den hadde da en stasjonbygning tegnet av Georg Bull som er avbildet hos Norsk jernbaneklubb. Denne bygningen ble imidlertid revet i 1988. Stasjonen ble nedgradert til holdeplass i 1970, og i 2001 ble det slutt på persontrafikken, uten at holdeplassen er formelt nedlagt, ifølge «Banedata 2004». Det er Bergensbanens tog som går forbi her, og de kan ikke krysse, for det er bare enkeltspor i disse dager. Rester etter plattformen er imidlertid fortsatt synlige.

Burud er 75,2 km fra Oslo V (via Spikkestad) og 42,6 moh. Også Jernbane.net har et oppslag om holdeplassen, som dessuten er nevnt i Nebysamlingene og Wikipedia.

Her har det en gang vært dobbeltspor.

Vist 481 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Fin info Jan-Tore,og dobbeltspor var noe nytt..Var nok før min tid det, er nok for"ung" jeg ;-))
Har stoppa noen få ganger der,men så flytte hun som tok toget..
Ikke lange sykkelturen til Hokksund,ps like langt med bil…

To spor i stasjonsområdet, altså. Må da ha vært det med de mastene der og pukken (og stasjonsstatus).

Se det ja,kan ha vært et hensettingsspor her,korttidsminne,men ikke kryssinger etter 1980 ihvertfall.
Gikk jo et skiftetog eller to oppover/nedover her før.Skifta bestandig på Tyristrand de toga,har du vært der?? Har ikke sett bilder,tror jeg,men for sjekke litt etterpå,Alle stasjoner og holdeplasser er vel oppbrukt snart.Men klart for flere runder,alltid noe nytt ;-) Har bilde av Nakkerud og Drolsum,tatt noen dager før de var tatt av dage…

Flott om du har noen gamle bilder. Jeg har vært ved det meste fra Drammen til Tyristrand.

Det vil jeg tro ;-)

Annonse

Nye bilder