Spydeberg stasjon

Spydeberg stasjon åpnet med Østfoldbanens østre linje i 1882. Stasjonen ble som de fleste ved linjen tegnet av Balthazar Lange og representerer hans bygningstype av 2. klasse for strekningen. I anlegget inngår foruten selve stasjonsbygningen også et relativt stort godshus og et uthus. På den andre siden av sporet i retning Ski er dessuten et bygg som var melkemottak i gamle dager, slik det også var ved endel andre stasjoner. Det var nok i det hele tatt mer godstrafikk i gamle dager. Som vi ser av gamle bilder, f.eks. hos Norsk jernbaneklubb, hadde stasjonsbygningen et ekstra takutspring en gang i tiden. Like nordøst for stasjonen (i retning Mysen) er det planovergang.

Stasjonen mistet billettsalget i 2002, men har billettautomat, og venterommet er i bruk. Tjenestetilbudet fremgår av Jernbaneverkets oppslag, som også viser togavganger. Her stopper lokaltogene mellom Oslo og Mysen (og Rakkestad). Tog fra Oslo stopper ved spor 1, mens tog til Oslo stopper ved spor 2, som har en treplattform som nås via planovergang med trinn.

Spydeberg stasjon er 20,32 km fra Ski, 44,63 km fra Oslo S og 107,3 moh. Andre oppslag om Spydeberg stasjon er å finne hos Wikipedia, NSB, Rom eiendom og Jernbane.net.

Vist 381 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder