Vegårshei stasjon

Stasjonen på Heia åpnet da Sørlandsbanen ble forlenget til Nelaug i 1935. Stasjonsbygningen minner sterkt om andre stasjonsbygninger langs banen som Gjerstad, Hynnekleiv og Herefoss. Det skulle i så fall tyde på at den er signert NSBs arkitektkontor ved Gudmund Hoel.

Stasjonen ble fjernstyrt 1970 ifølge Norsk jernbaneklubb. Den er ubetjent og uten billettautomat, men venterommet er åpent alle dager. Ifølge Wikipedia er det bussforbindelse til Tvedestrand. Ellers er det parkeringsplass her, og i Vegårshei kommune er det en ordning med togtaxi som forhåndsbestilles. Adkomstmessig kan det opplyses at det er planovergang til midtplattformen. Det går to spor forbi stasjonen.

Ifølge rutetabell hos NSB stopper alle tog på Sørlandsbanen her (ved behov).

Vegårshei stasjon er 261,51 km fra Oslo og 183 moh. For øvrig finnes det oppslag om stasjonen hos Jernbane.net (som også har bilder fra venterommet), NSB, Jernbaneverket og Rom eiendom.

Mot Kristiansand

Mot Oslo

Vist 380 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Jasså, du har vært på de trakter. Planlegger å ta en tur langs Sørlandsbanen neste sommer. Må bl a prøve å få med meg Arendalsbanen før en eller annen politiker finner på å legge den ned.

Du mener før de kobler ut respiratoren?

Det er et par måender siden jeg var nedover. Får bare unna noen gamle ting. Ganske spesielle traseer for både Arendalsbanen og Sørlandsbanen. Det blir kronglete kjøring som krever litt panlegging.

Annonse

Nye bilder