Savner du noe i sonen «Norske jernbanestasjoner»?

Maihaugen stasjon

Vi har passert hundre medlemmer i sonen og begynner å få en anselig samling bilder av og oppslag om jernbanestasjoner og banestrekninger. Vi håper det fortsetter å strømme inn, så bare fortsett med å ta bilder, folkens, og skriv gjerne noen ord om det som avbildes. Særlig i områder som ligger et godt stykke unna Oslo, er det fortsatt hvite flekker på kartet eller hva vi skal kalle det.

Vi som står bak sonen, prøver å bidra med oppslagssider for hver banestrekning. Disse er først og fremst ment som oppsamlingssider for å finne igjen enkeltstasjonene, men vi prøver også å ta med litt saklig informasjon, samtidig som vi peker på andre steder på nettet der det finnes informasjon om banene og stasjonene.

Vi vet at det finnes en rekke banestrekninger der ute som ikke er omtalt her. Mange steder er driften nedlagt eller redusert, men det er likevel stasjonsbygninger igjen her og der, og det finnes andre spor etter drift som det kan være interessant å dokumentere. Ikke minst tenker vi på jernbanestrekninger i forbindelse med industridrift. Hvis noen har kunnskaper om og bilder av slike, er slikt stoff kjærkomne innslag her i sonen. Det er ikke slik at alle baneoppslag må skrives av oss. Vi er selv tross alt amatører og ikke jernbanehistorikere med spesialkunnskaper om alskens industribaner. Så skriv gjerne, og spør oss hvis du lurer på noe i den forbindelse.

Vi regner ellers med at oppslagssider om de banestrekningene som er nevnt øverst på siden, vil være klare ganske snart. I noen tilfeller skyldes manglende publisering at det ennå ikke finnes bilder fra strekningene. Når bilder publiseres her, vil det raskt dukke opp aktiverte linker øverst på siden til disse oppslagene.

Det kan ellers diskuteres hva slags inndeling vi skal ha for oppslagene her. Nå skilles det mellom baner i drift og nedlagte baner (inkl. baner med museumstog eller dresinkjøring; disse er nå markert med rødt), og det er en oppsamlingslinje med et par temaoppslag og forskjellige album med bilder. Andre inndelinger er mulig, og vi er åpne for å endre systemet hvis noen har gode argumenter for det. Send eventuelt en privat melding til en av vertene.

Vist 1099 ganger. Følges av 9 personer.

Kommentarer

Er det noen stasjoner til salg?

Anne

Det må du ev. sjekke hos Rom eiendom eller Jernbaneverket.

Jeg var en tur i Årdalstangen for noen år tilbake og fant en liten industri lok nr 965, bygget i 1943, på utstilling. Hvor skal det plasseres i dette arkiv?

Savner mappe for Postkort da eg har mengder av kopier av postkort med gamle flotte st. Det er problem å finne rett strekning …………..A K Løvfall

Er Holmenkollbanen aktuell her? AKL

Nei, det blir forstadsbaner. Må sette grensen et sted. Men det finnes en sone som heter Samferdselssonen (og som har nesten samme adresse). Der må du riktignok lage eget album.

Hvorfor virker ikke kartplassering og ropert nå?

Har spurt om det i Vaktmesterkontoret (se 3. replikk), men uten å få svar.

Finner ingen bilder av den legendariske fosslandsbrua i Grong mellom Grong og Gartland ! ? :O

Namdalsbanen

Er med som Namsosbanen.

Annonse

Nye bilder