Hauketo stasjon

Uten stasjonsskilt er det lett å glemme at dette har vært stasjonsbygning.

Hauketo stasjon på Østfoldbanen ligger ganske nær veikrysset mellom Ljabruveien og Ljabrudiagonalen, i Oslo kommune. Til tross for stor bussholdeplass samt Peppes Pizzas utkjøringssentral ved stasjonen gir ikke stedet noen særlig følelse av å være bydelssentrum, men stasjonen er i gangavstand fra deler av Asperudveien, Prinsdal, Mortensrud og Ljabru. Altså mer et kommunikasjonsknutepunkt enn et sosialt samlingspunkt.

Stasjonen ble åpnet den 15. februar 1925, i forbindelse med omleggingen av Østfoldbanen (se Ljan stasjon), og bygningen er tegnet ved NSBs arkitektkontor. På gamle bilder (f.eks. hos Norsk jernbaneklubb) er stasjonsbygningen gul. Stasjonen har vært ubetjent siden 1980, og på den tiden flyttet posten inn i bygget. En periode holdt Mac Andrew’s Pizza til her. Nå har imidlertid Peppes Pizza vært å finne på stasjonen i mange år, og bygget er rødt. Det ser også ut til at den ene delen av det opprinnelige bygget (som hadde to “ledd”) er fjernet. Leskur og benker er eneste bekvemmeligheter for de reisende.

Vi befinner oss 8,68 km fra Oslo S og 63,7 moh. Her stopper lokaltogene mellom Ski og Skøyen.

Det finnes oppslag om stasjonen også hos Wikipedia, Jernbane.net, Norsk jernbaneklubb, NSB, Rom eiendom og Jernbaneverket samt i Oslo byleksikon. Er du virkelig ivrig etter å se holdeplassen, kan du nyte denne Youtube-videoen av et passerende tog.

Leskur for sørgående trafikk

Undergang mellom plattformene

Vist 1116 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Det sosiale møtepunktet og beste stedet å slå ihjel tid om du må vente lenge på Hauketo er på invandrerbutikken på andre siden av veien. På søndager er det smekk fult der og lange køer, men det rike utvalget av fersk frukt og grønnsaker er verdt å stå litt i kø for.

Annonse

Nye bilder