Nationaltheatret stasjon

Utgang mot Vika

Nationaltheatret stasjon ligger dypt nede i jorden ved T-banestasjonen med samme navn, men altså dypere enn denne. Den ble åpnet i forbindelse med Oslotunnelen i 1980. Da var det bare to spor gjennom tunnelen og forbi stasjonen, noe som snart viste seg å være for lite. Dette er siden utvidet til fire, og det sies at kapasiteten for lengst er sprengt.

Stasjonen har tre utganger: mot Ruseløkkveien, mot selve Nationaltheatret og mot Parkveien (krysset mot Henrik Ibsens gate, tidligere Drammensveien). Nationaltheater-utgangen er mer eller mindre felles med T-baneastasjonens utgang, og for å komme til utgangen i Parkveien må man forlate plattformen i motsatt ende og gå et lite stykke samt ta to rulletrapper for å komme opp til gatenivået. Sistnevnte utgang ble åpnet i 1999 samtidig med tunnelutvidelsen — av kongen. I hallen like innenfor inngangen er det et kraftig ekko, et lite underholdningsmoment for barn i alle aldre.

Nationaltheatret skal være Norges nest mest trafikkerte jernbanestasjon, bare overgått av Oslo S, som er 1,4 km unna. En rekke tog stopper her, både lokaltog, regionaltog og endel fjerntog. Rutetabeller finnes hos NSB, og for øvrig er det oppslag om stasjonen hos Norsk jernbaneklubb, Wikipedia (se også engelsk versjon), Jernbane.net, NSB og Jernbaneverket.

Utgang mot Karl Johan

Utgang mot Parkveien

Stasjonshall

Se og bli sett

Ingen avganger i dag?

Til togene

Ned trappen

Opp trappen

Plattform

Utgang mot vest

Rulletrapp mot vest

Ekkohallen i vest

Vist 5261 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder