Dovre stasjon

Dovre stasjon på Dovrebanen ligger ved tettstedet Dovre, kommunesentrum i Dovre kommune. Stasjonen åpnet i 1913 da denne jernbanelinjen ble forlenget fra Otta til Dombås.
Som de andre stasjonene på strekningen ble Dovre tegnet av Arnestein Arneberg, som vant en arkitektkonkurranse i 1912. Dovre stasjon har derfor sterke likhetstrekk med Sel og Brennhaug, mens Dombås fikk ny stasjonsbygning under krigen.

Anlegget på Dovre omfatter stasjonsbygning og godshus. Stasjonen fikk sikringsanlegg og ble gjort fjernstyrt i 1968, og året etter ble den ubemannet. Ifølge «Banedata 2004» var det slutt på persontrafikken i 2001, men NSBs rutetabell tyder på at det per 2013 stopper et par tog i hver retning i døgnet på strekningen Dombås-Lillehammer/Oslo S. De reisende tilbys imidlertid ikke noe venterom, billettautomat eller andre fasiliteter.

Vi befinner oss 330,82 km fra Oslo S og 485 moh. Det er oppslag om stasjonen også hos Norsk jernbaneklubb, Arkivnett Oppland, Wikipedia, Jernbane.net, NSB, Jernbaneverket og Rom eiendom.

Vist 1276 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder